Σίγουρα, οι προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα έχουν ξεκινήσει. Στόλισμα, μπισκότα, πλάνα για ταξίδια εκτός και εντός της χώρας σου και ό, τι άλλο έχει προκύψει. Παρόλα αυτά ίσως να ξεχνάς κάτι, που είναι το πιο σημαντικό, για την περίοδο των Χριστουγέννων. Τι θα πρέπει να κάνεις πριν τα Χριστούγεννα;

Να επουλώσεις τις πληγές σου

Οι μέρες πριν τα Χριστούγεννα και πριν την τελευταία μέρα του χρόνου, κοντεύουν. Είναι μία περίοδος εξαιρετικά σημαντική. Είναι καλό να επουλώσεις τις πληγές σου και να αφήσεις το παρελθόν σου, και ό, τι σε πλήγωσε για το χθες. Άλλωστε ό, τι έγινε έγινε.

Η ζωή σε εμπιστεύεται και σου δίνει την ευκαιρία να την πάρεις από το χέρι και αυτό το διάστημα του χρόνου. Σε περιμένει να ανακαλύψετε μαζί νέα πράγματα, να κτίσεις εμπειρίες και να μάθεις περισσότερα γι’ αυτήν. Γιατί είναι σπουδαία.

Μέχρι λοιπόν, να γυρίσει ο χρόνος, βρες χρόνο για τον εαυτό σου και επούλωσε μόνος/η τις πληγές σου. Τσαλάκωσέ τες με στιγμές. Τι θα πρέπει να κάνεις πριν τα Χριστούγεννα; Να αντικαταστήσεις τον πόνο με το φάρμακο που λέγεται χαμόγελο και ευτυχία.

Τι θα πρέπει να κάνεις πριν τα Χριστούγεννα

Να πεις σ’ αγαπώ στους ανθρώπους σου

Το να λες σ’ αγαπώ, είναι ότι πιο όμορφο και ξεχωριστό. Να το λες και να ανοίγεις το στόμα. Να το φωνάζεις και να το εννοείς. Έχεις καιρό μέχρι τα Χριστούγεννα να το πεις. Στο φίλο, ο οποίος ήταν πάντοτε στο πλευρό σου. Στην οικογένεια σου, η οποία σε φροντίζει κάθε λεπτό. Έστω κι αν κάποτε δεν το αντιλαμβάνεσαι.

Πες σ’ αγαπώ, στο άλλο σου μισό. Στον άνθρωπο που σου άλλαξε θετικά τη ζωή. Πες το και λιώσε από αγάπη και έρωτα. Σφύριξε το σ’ αγαπώ, στο άτομο που ξέρεις πως δε σου ανήκει, αλλά νιώθεις πως είναι δικός σου.

Μη διστάσεις να το πεις. Θέλει το χρόνο του, αλλά όταν γίνει, είμαι σίγουρη ότι θα είσαι το πιο ευτυχισμένο άτομο στον κόσμο.

Μην περιμένεις την τελευταία μέρα

Τι θα πρέπει να κάνεις πριν τα Χριστούγεννα; Να χαμογελάσεις, για να λάμψεις. Μπορείς να χορέψεις στη βροχή και να σκάσεις χαμόγελα στο σύννεφο που σου χαλάει τη στιγμή.

Να κάνεις ότι δεν έκανες τόσο καιρό. Να αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο και να ζήσεις στιγμές. Γιατί είναι γεγονός, πως μύρισαν Χριστούγεννα, μύρισαν και οι στιγμές. Μην περιμένεις την τελευταία μέρα. Γιατί ίσως να’ ναι αργά.

Τι θα πρέπει να κάνεις πριν τα Χριστούγεννα

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε. Πάρε βαθιά ανάσα, πάρε μολύβι και χαρτί και θέσε προτεραιότητες. Τι θες πιο πολύ να ζήσεις, τι θες να δεις, να κάνεις και τι να θες να απολαύσεις περισσότερο. Ζήσε δυνατά και όμορφα ώστε ο χρόνος να κλείσει γλυκά. Βάλε τις άσχημες περιπέτειες σου σ’ ένα κύκλο. Κάλυψέ τες με ονειρεμένες στιγμές. Γιατί μπορεις!

 

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.