Χριστούγεννα, η διάθεση μας στα ύψη κι’ οι καρδιές μας έτοιμες να υποδεχτούν τα Χριστούγεννα και το νέο έτος. Πρόσφατα έφθασε και στον τόπο μας το ξενόφερτο παιχνίδι του secret santa. Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι στο οποίο λαμβάνουν μέρος όσοι επιθυμούν από μια ομάδα. Στην τάξη, στο γραφείο, στην οικογένεια. Με καλή διάθεση και πολύ γέλιο μαντέψτε ποιος είναι ο κρύφος Άη Βασίλης σας.

Πως παίζεται

Δηλώνουν συμμετοχή όσοι θέλουν να λάβουν μέρος στο παιχνίδι. Όλα τα ονόματα που συμμετέχουν μπαίνουν σε μια κληρωτίδα και ο καθένας τραβάει ένα όνομα. Αν κατά τη διάρκεια της κλήρωσης, πάρεις χαρτί με το όνομα σου η κλήρωση γίνεται από την αρχή.

Η διαδικασία της κλήρωσης γίνεται μια βδομάδα πριν. Έπειτα ο καθένας διαλέγει από ένα δώρο για να δώσει στον παραλήπτη που του έτυχε, την τελευταία μέρα πριν τις γιορτές.

Στο σχολείο

Στο σχολείο παίζεται από τα παιδιά κάθε τάξης με οδηγό τη δασκάλα τους και συνήθως επιλέγουν μικρά αντικείμενα, μπάλες, κεράκια, σοκολατάκια, χειροποίητες κάρτες ή αναμνηστικά με θέμα τα Χριστούγεννα. Τα παιδιά μπαίνουν στη διαδικασία να σκεφτούν τι θα άρεσε στον συμμαθητή που τους έλαχε. Έτσι προβληματίζονται και σκαρφίζονται τρόπους για να ψαρέψουν τον παραλήπτη του δώρου τους να τους πει τι του αρέσει. Επίσης διερωτούνται ποιος είναι ο δικός τους κρυφός Άη Βασίλης κι’ αυτό δημιουργεί μια χαριτωμένη γιορταστική ατμόσφαιρα μεταξύ τους.

Στο γραφείο

Στο γραφείο δυσκολεύει η κατάσταση. Μπορεί να είναι ο καλύτερος σου φίλος ή ένας συνάδελφος που δεν πολυχωνεύεις! Ή ακόμα και το αφεντικό σου.  Μικρά δωράκια όπως διακοσμητικά κεριά, μπρελόκ, κρέμες χρειών. Χρήσιμα αντικείμενα προσεκτικά τυλιγμένα γίνονται ένα όμορφο δώρο. Προσοχή, δεν πρέπει να γίνεις αντιληπτός ούτε από τον προστατευόμενο σου αλλά ούτε κι από άλλον συνάδελφο. Την τελευταία μέρα του παιχνιδιού θα βάλετε όλοι κάτω από το δέντρο του γραφείου το δώρο σας για το φίλο σας με το όνομα του. Θα ανοίξετε όλοι μαζί τα δώρα και θα προσπαθήσετε να μαντέψετε ποιος είναι ο δικός σας κρυφός Άη Βασίλης.

Ξενόφερτο μεν παιχνίδι, αγαπημένο δε. Δημιουργεί μια χαρούμενη διάθεση μεταξύ σας λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Μην ξεχνάτε να μάς ακολουθείτε και στο Facebook για να βλέπετε κι εκεί τα θετικά μας άρθρα!