Τα Χριστουγεννιάτικα κράκερς μας έρχονται από την Αγγλία, έχουν αγαπηθεί όμως από πολλές χώρες. Δεσπόζουν στο γιορτινό τραπέζι αφού τα τοποθετούμε στο κάθε πιάτο σερβιρίσματος. Πρόκειται για χάρτινα ρολά τυλιγμένα με όμορφα χαρτιά στα οποία είναι τοποθετημένα εσωτερικά γλυκά, λιχουδιές ή μικρά δωράκια, ένα μικρό μήνυμα για αυτόν που θα το κερδίσει και μια χάρτινη κορώνα. Δύο άτομα πιάνουν από κάθε άκρη και τραβάνε. Το δωράκι πάει σ’ αυτόν που θα τραβήξει με περισσότερη δύναμη. Μαζί είναι τυλιγμένος ένας χάρτινος μηχανισμός που όταν το κράκερ τραβιέται δημιουργεί μια μικρή ανάφλεξη και ένα μικρό άκακο κρότο.

Κάθε χρόνο τα πολυκαταστήματα γεμίζουν με καινούργιες σειρές κράκερς, σε υπέροχα σχέδια και με υπέροχα δωράκια: από μικρά γκάτζετ μέχρι μικρά εργαλεία για την κουζίνα. Αν η αγορά τους αποτελεί έξτρα κόστος για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι κι έχετε υπομονή  μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας τα δικά σας κράκερς. Χρειαζόμαστε ρολό τουαλέτας, χαρτί περιτυλίγματος, κόλλα και κορδέλες, υλικά που υπάρχουν πάντα στο σπίτι. Το μόνο υλικό που μπορεί να σας δυσκολέψει είναι ο χάρτινος μηχανισμός που κάνει το τσαφ όταν τραβάτε το κράκερ. Με λίγο ψάξιμο όμως στο internet μπορείτε να τους προμηθευτείτε.

Πως να τα φτιάξετε

Παίρνουμε τρία ρολά τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο με μισό εκατοστό μεταξύ τους και κολλούμε το περιτύλιγμα γύρω. Βάζουμε τον μηχανισμό μεταξύ του ρολού και του περιτυλίγματος. Στο κενό που αφήσαμε μεταξύ των τριών ρολών, δένουμε δύο κορδέλες ούτως ώστε όταν αφαιρέσουμε τα δύο ακρινά ρολά να μείνουν οι δύο άκριες κενές. Εν τω μεταξύ έχουμε βάλει μέσα στο κεντρικό ρολό τα μικρά δωράκια  που επιλέξαμε. Διακοσμητικά, χριστουγεννιάτικες καρδούλες, μηνύματα σε χαρτί. Κόβουμε τυχόν άκριες περιτυλίγματος που μπορεί να εξέχουν και το κράκερ μας είναι έτοιμο. Τι υπέροχη κατασκευή που μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά σας;

Μην ξεχνάτε να μάς ακολουθείτε και στο Facebook για να βλέπετε κι εκεί τα θετικά μας άρθρα!