Κάθε χρόνο οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς χαρακτηρίζονται από πάμπολλα τραπεζώματα. Τσιμπούσια ολοήμερα με οικογένεια ή γνωστούς που καμιά φορά μπορεί να μην έχουμε διάθεση ν’ αντιμετωπίσουμε. Συνήθως συνοδεύονται από πολυκοσμία, φασαρία και φυσικά διασκέδαση. Χριστούγεννα χωρίς τραπέζωμα… γίνεται; Αν φέτος δεν νιώθουμε σ’ αυτό το mood, ας κάνουμε κάτι διαφορετικό. Ας δώσουμε προτεραιότητα στον εαυτό μας και να συναντηθούμε μόνο με τ’ αγαπημένα μας πρόσωπα.

Έτσι κι’ αλλιώς το νόημα των γιορτών αυτό είναι. Να δίνουμε απλόχερα την αγάπη μας. Οπότε πώς μπορείς να δώσεις αγάπη άμα καταπιέζεσαι;

Εναλλακτικές προτάσεις

Αυτές οι μέρες είναι οι καταλληλότερες για εκδρομή. Δεν υπάρχει καθόλου κίνηση στους δρόμους αφού ο κόσμος είναι μαζεμένος σε σπίτια. Μια καλή ιδέα είναι τα αγροτουριστικά καταλύματα που υπάρχουν σε διάφορα χωριά. Το βουνό είναι μια εξίσου καλή επιλογή.  Υπάρχουν ξενώνες όπου μπορείτε να περάσετε ένα ή δύο βράδια χωρίς να σας στοιχίσει πολλά. Εκεί μπορείς να βρεις ζεστασιά, όμορφα τοπία και κοντινούς προορισμούς για εκδρομές. Με τα αγαπημένα σου πρόσωπα σίγουρα θα περάσεις υπέροχα.

Αν το πιο πάνω ακούγεται δύσκολο υπάρχει και η επιλογή των μονοήμερων εκδρομών. Έτσι θα έχετε την ευκαιρία να πάτε σε πιο πολλά μέρη και να μην περιορίζετε τις κινήσεις σας. Βουνό, θάλασσα ή ακόμα και πικνικ στους αγρούς με τον/τους αγαπημένους σας. Όταν υπάρχει η κατάλληλη παρέα και η καλή διάθεση όλα γίνονται.

Καιρός για διαλογισμό

Όλο παραπονιόμαστε ότι δεν έχουμε ελεύθερο χρόνο. Η καθημερινή ρουτίνα δεν μας αφήνει και πολύ χρόνο ελεύθερο για δικές μας δραστηριότητες. Να λοιπόν που οι μέρες των γιορτών μπορούμε απλά να χαλαρώσουμε. Γυμναστική, γιόγκα, βιβλία πολλά βιβλία. Ευκαιρία να διαβάσουμε όσα βιβλία αμελούμε να μετροφυλλίσουμε τόσο καιρό.

Τέλος, μπορούμε πάντα να καταφύγουμε στην άνεση του καναπέ μας με ωραίες ταινίες (πάντα υπάρχει κάτι καλό να δούμε αυτές τις μέρες), επιτραπέζια παιχνίδια με λίγους καλούς φίλους, κρασάκι, κουβέντα και χαλάρωση.

Μην ξεχνάτε να μάς ακολουθείτε και στο Facebook για να βλέπετε κι εκεί τα θετικά μας άρθρα!