Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ο στολισμός των σπιτιών συμπληρώνεται με διάφορες έξυπνες και πρωτότυπες ιδέες γύρω από το πνεύμα της γιορτής.

Παρόλο που στο κάθε σπίτι συνήθως ο στολισμός περιορίζεται στο σαλόνι, μπορούμε με απλές κινήσεις να επεκτείνουμε τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και στους υπόλοιπους χώρους, όπως για παράδειγμα στην κουζίνα.

Η κουζίνα εξάλλου αποτελεί ένα χώρο του σπιτιού που περνάμε αρκετό χρόνο, επομένως είναι πολύ ωραίο να είναι κι αυτή σε γιορτινή διάθεση… Με μερικές απλές επιλογές μάλιστα μπορείς να τη μεταμορφώσεις και να την κάνεις να μοιάζει βγαλμένη από σελίδα περιοδικού διακόσμησης.

Διακόσμησε τα ντουλάπια με στεφάνια

Τα ντουλάπια της κουζίνας πιάνουν αρκετή επιφάνεια επομένως διακοσμώντας τα θα δεις μεγάλη αλλαγή στο χώρο. Το καλό είναι ότι μπορείς με πολύ απλούς τρόπους να τα στολίσεις. Για παράδειγμα, μπορείς να κρεμάσεις όμορφα στεφανάκια. Μια εναλλακτική και πολύ οικονομική λύση είναι να τοποθετήσεις κορδέλες σε φιόγκο.

Διακόσμησε το παράθυρο της κουζίνας
Αν έχεις παράθυρο στην κουζίνα σου τότε οι επιλογές για διακόσμηση είναι πολλές. Μια πολύ όμορφη ιδέα είναι να τοποθετήσεις επάνω στο κουρτινόξυλο αστεράκια που κρέμονται και ανάμεσά τους μερικές δεσμίδες από κλαδιά ελάτου. Έτσι, θα έχεις ένα διακριτικό και κομψό αποτέλεσμα που θα αντικρίζεις κάθε φορά που κοιτάς έξω από το παράθυρο. Με την ίδια λογική μπορείς αντί για αστεράκια να κρεμάσεις μια γιρλάντα με μπάλες της επιλογής σου που σίγουρα έχεις μερικές να περισσεύουν και να προσθέσεις μερικά φωτάκια.

Στρώσε ένα γιορτινό τραπεζομάντιλο
Ένα γιορτινό τραπεζομάντιλο σίγουρα μπορεί να αλλάξει ολόκληρο το χώρο. Στρώσε λοιπόν στο τραπέζι της κουζίνας σου ένα τραπεζομάντιλο με χριστουγεννιάτικα σχέδια και χρώματα της επιλογής σου.

Απλά και οικονομικά για υλικά για χριστουγεννιάτικη νότα στην κουζίνα

Διακόσμησε τις καρέκλες
Οι καρέκλες της κουζίνας σου είναι ένα έπιπλο με πολλά περιθώρια για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση! Διακόσμησε τις λοιπόν τοποθετώντας όμορφα και διακριτικά στεφανάκια στην πλάτη τους. Αν θέλεις κάτι πιο έντονο και πιο γιορτινό μπορείς να τις ντύσεις με κόκκινα χριστουγεννιάτικα σκουφάκια.

Χριστουγεννιάτικα πιάτα σου
Αν έχεις για παράδειγμα κόκκινα ή πράσινα πιάτα τότε τοποθέτησε τα σε ένα εμφανές σημείο και μην τα κρύβεις στα ντουλάπια. Πρόσθεσε στη συλλογή 1-2 χριστουγεννιάτικες κούπες που μπορείς να βρεις σε πολύ καλή τιμή για να ολοκληρώσεις τη διακόσμηση της κουζίνας σου.

Τοποθέτησε μια χριστουγεννιάτικη σύνθεση στο τραπέζι σου
Ένα εντυπωσιακό διακοσμητικό στο κέντρο του τραπεζιού σου μπορεί να είναι ό,τι χρειάζεται η κουζίνα για άρωμα γιορτών. Μπορείς λοιπόν να δημιουργήσεις μια όμορφη σύνθεση που να αποτελείται από ένα μεγάλο κλαδί που να καλύπτει σχεδόν όλη την επιφάνεια του τραπεζιού. Αν μάλιστα το κλαδί είναι χιονισμένο τότε ακόμα καλύτερα. Για να εμπλουτίσεις τη σύνθεση μπορείς να τοποθετήσεις μερικά αρωματικά κεριά.

Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση της κουζίνας σου λοιπόν δεν είναι τόσο δύσκολη. Μπορείς με απλές επιλογές να φέρεις τα Χριστούγεννα στην κουζίνα σου και να την κάνεις να δείχνει εντυπωσιακή φέτος τις γιορτές!

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.

Privacy Preference Center