Μια σχέση εξ αποστάσεως είναι ζήτημα σημαντικής αλλά και περίπλοκης προσωπικής επιλογής. Πρόκειται για ένα τεστ αντοχών στους κλυδωνισμούς που έχει τις περισσότερες φορές στη ζωή των δυο συντρόφων. Στην πραγματικότητα όμως, δεν υπάρχει σωστή και λανθασμένη απόφαση, αλλά σωστά και λανθασμένα κριτήρια.

Ξέροντας τις αντικειμενικές δυσκολίες αλλά και τις πραγματικές χαρές μιας σχέσης εξ αποστάσεως είμαστε περισσότερο έτοιμοι ν’ αποφασίσουμε ορθά και λογικά για το αν πρέπει ή όχι να διατηρήσουμε μια σχέση από απόσταση.

Ας μην ξεχνάμε πάντα ότι κάθε επιλογή μας, εμπεριέχει ρίσκο, αλλά σπανίως τα ρίσκα, δεν αξίζουν τον οποιονδήποτε κόπο. Στο τέλος, βέβαια, κανένας δε γνωρίζει καλύτερα από εμάς τους ίδιους, αν άξιζε να προσπαθήσουμε για κάτι ή όχι. Έτσι, η απόφαση οφείλει και επιβάλλεται πάντα να είναι καθαρά δική μας.

Ποια μπορεί να είναι τα θετικά μιας σχέσης εξ αποστάσεως

Επιβεβαίωση ότι η σχέση είναι δυνατή
Η απόσταση πολλές φορές είναι μια καλή δοκιμασία, η οποία εντέλει θ’ αποδείξει στους δυο συντρόφους ότι παρά τις αντικειμενικές αντιξοότητες και το αυτονόητο «ξεβόλεμα», ότι είναι πραγματικά καλό και άξιο, δε χάνεται και δεν καταστρέφεται, παρά μόνο ίσως αλλάζει.

Η σχέση μπορεί να καλυτερεύσει
Μια σχέση που θα κρατήσει ενδέχεται να ενδυναμωθεί και να θεωρηθεί πιο γερή και ίσως πιο σημαντική παρά ποτέ. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι επιζητούν κάποια φορά στη ζωή τους, να πάρουν μια απόσταση από τα πράγματα (είτε κυριολεκτική, είτε και μεταφορική) προκειμένου να συνειδητοποιήσουν τι θέλουν. Δεν είναι λίγες οι φορές λοιπόν που διαπιστώνουν ότι κάτι είναι σημαντικό γι’ αυτούς και τη ζωή τους και επιστρέφουν με νέο ενθουσιασμό σ’ αυτό και με πολύ πιο ώριμη και συνειδητοποιημένη σκέψη.

Ενίσχυση της αυτοπεποίθησης
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η διατήρηση μιας καλής και δυνατής σχέσης, μπορεί να γεμίσει το ζευγάρι με αυτοπεποίθηση. Και μόνο η σκέψη των δυο συντρόφων πως καταφέρνουν κάτι το οποίο πολλοί λίγοι σ’ αυτό τον κόσμο πραγματικά μπόρεσαν, καθ’ ότι ήταν αντικειμενικά δύσκολο, μπορεί να τους γεμίσει ικανοποίηση και να τους δώσει περισσότερη δύναμη να συνεχίσουν. Μαζί με τη θετική ενίσχυση που παίρνουν, αυξάνουν και την προσμονή τους να ξανά συναντήσουν σύντομα τον/την σύντροφο τους και ν’ αγωνιούν ευχάριστα μέχρι την επόμενη συνάντηση.

Αίσθηση της ανανέωσης
Το συναίσθημα ότι κάθε φορά οι δυο σύντροφοι βιώνουν κάτι καινούριο και διαφορετικό όταν συναντιούνται, μακριά από τη ρουτίνα και την «τριβή» της καθημερινότητας που βιώνουν άλλα ζευγάρια, είναι ένας ιδιαίτερα καλός λόγος για να μείνουν μαζί.