Αν οι ταινίες με υπερήρωες σε γοητεύουν, τότε τι σε αποτρέπει από να ενεργοποιήσεις την υπερδύναμή σου; Δεν μπορείς να αιωρείσαι στον αέρα και να καταρρίπτεις τους νόμους της φυσικής.

Ωστόσο μπορείς να βελτιώσεις κατακόρυφα την ποιότητα της ζωής σου εντοπίζοντας και βελτιστοποιώντας το ταλέντο σου. Προκειμένου να βρεθείς στο μονοπάτι αυτό πράξε τα εξής:

Βρες την κλίση σου

Προκειμένου να καλλιεργήσεις και να αναδείξεις την υπερδύναμή σου, οφείλεις να εντοπίσεις τον τομέα εκείνο στον οποίο θέλεις να διακριθείς. Θέτοντας στόχους θα πρέπει να είσαι, μεταξύ άλλων, αυθεντικό και βρεις τι σε εξυπηρετεί πραγματικά. Βέβαια μπορείς να θέσεις τον ίδιο στόχο με τον φίλο, τον γείτονα ή τον συνάδελφό σου, αλλά είναι πραγματικά αυτό που θέλεις; Πριν λοιπόν αναλάβεις δράση, φρόντισε να μάθεις που θέλεις να φτάσεις.

Ξέχνα (για λίγο) τις αδυναμίες σου

Η βελτίωση είναι πάντοτε θεμιτή. Ωστόσο μιας και ο χρόνος και η ενέργειά σου είναι περιορισμένοι πόροι, θα πρέπει να είσαι συγκεκριμένος. Αν ένας τομέας της ζωής σου δεν είναι όσο καλός όσο άλλοι, τότε δεν πειράζει. Ή τουλάχιστον θα πρέπει να σε απασχολεί αλλά όχι να σε προβληματίζει, αναγνωρίζοντας τη διαφορά. Ο Gary Vaynerchuk σου προτείνει όπως «μη σε βασανίζουν οι αδυναμίες σου καθώς αρκεί να στις θυμίζουν κάποιοι». Πόσο μοναδική είναι η πληροφορία που αναζητείς ώστε ουδείς να μην την έχει ήδη εντοπίσει και καταγράψει;

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.