Προσπαθώντας να χωρέσεις πολλά πράγματα σε λιγοστό χρονικό διάστημα, κινδυνεύεις να αποπροσανατολιστείς. Αντιθέτως όταν επιλέγεις να επικεντρωθείς σε ένα και μόνο στόχο, έχεις λιγότερο άγχος και λιγότερες αποφάσεις να πάρεις.

Τρεις λόγοι οι οποίοι θα σε ωθήσουν να κυνηγήσεις λίγα και καλά, είναι οι εξής:

Λιγότερος φόβος και ανασφάλεια

Όταν επιλέγεις να παίξεις σε πολλά ταμπλό, τότε προφανώς έχεις περισσότερες πιθανότητες να δεις κάτι να πηγαίνει στραβά. Πολύ περισσότερο όταν ασχολείσαι με ένα κεφάλαιο, να έχεις το μυαλό σου σε κάποιο άλλο. Αργά ή γρήγορα θα φτάσεις σε μια κατάσταση burnout με την ανησυχία να σε κυριεύει. Σε μιαν τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει η ψυχραιμία και η διαύγεια πνεύματος ώστε να ξεπεράσει τα εμπόδια τα οποία παρουσιάζονται. Επομένως βάση του νόμου των πιθανοτήτων η επικέντρωση σε ένα και μόνο στόχο, μειώνει τα περιθώρια λάθους από απροσεξία.

Δεν βασίζεσαι σε λίστες

Όταν τα μέτωπα είναι πολλά, τότε αναπόφευκτα χρειάζεσαι σημειώσεις ώστε να θυμάσαι που έβαλες την άνω τελεία. Η χρήση λιστών ακόμα και στο σούπερμαρκετ οδηγεί μακροπρόθεσμα στη φθορά της μνήμης. Επιπρόσθετα η χαρτούρα είναι το τελευταίο πράγμα για το οποίο θέλεις να ανησυχείς όταν είσαι στα πρόθυρα σημαντικών αποφάσεων. Αντιθέτως θα πρέπει να εξοικονομείς ενέργεια πνευματικά και σωματικά παραμερίζοντας ότι έχει να κάνει με σημειώσεις και λίστες προκειμένου να επικεντρωθείς εκεί όπου πραγματικά έχει σημασία.

Βρίσκεις ευκολότερα απαντήσεις

Προφανώς όταν υπάρχουν λιγότερες ερωτήσεις τότε η αναζήτηση των απαντήσεων είναι απλούστερη και ευκολότερη. Επιλέγοντας να επικεντρωθείς σε ένα και μόνο στόχο, τότε κάθε απάντηση αποτελεί ένα τούβλο στο χτίσιμο του τελικού αποτελέσματος. Ιδιαίτερα όσο φλερτάρεις με την κορυφή του παγόβουνου, τα ερωτήματα τα οποία συνοδεύουν τα τελευταία βήματα, είναι πιο πονηρά και πιο δύσκολα. Τότε είναι που απαιτείται να κάνεις το ντεμαράζ και να συγκεντρώσεις όλη σου την ενέργεια στην επίλυση κάθε προβλήματος ένα προς ένα.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα! Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.