Αν δυσκολεύεστε τα βράδια να κοιμηθείτε, μην ανησυχείτε. Δεν είστε οι μόνοι. Ξέρετε πόσοι μετρούν προβατάκια κάθε βράδυ μέχρι να τους πάρει ο ύπνος; Επειδή, όμως, τα προβατάκια δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση στο πρόβλημα αυτό, τι μπορείτε να κάνετε αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε το βράδυ; Δείτε 7 τρικ για να κοιμηθείτε!

7 τρικ για να κοιμηθείτε

Τρέξτε!

Όταν νιώθετε αρκετά στρεσαρισμένοι ή γεμάτοι αρνητική ενέργεια, ένα 20λεπτο τρέξιμο είναι αρκετό για να χαλαρώσετε. Θα κουραστείτε, αλλά 20 λεπτά δεν θα σας εξαντλήσουν. Είναι όσο χρειάζεται για να ηρεμήσει το μυαλό σας, ώστε να κοιμηθείτε πιο εύκολα.

Περπατήστε

Αν δεν είστε φαν του τρεξίματος, αν βαρεθήκατε ήδη στο άκουσμα της λέξης «τρέξιμο», υπάρχει εναλλακτική και για εσάς. Το περπάτημα. Είναι επιλογή για όλους, γιατί το περπάτημα δεν το έχετε συνδέσει με τη γυμναστική. Ενισχύει τη ροή του αίματος, ειδικά κατά τη διάρκεια της πέψης. Όταν λοιπόν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε, κάντε μία βόλτα. Μετά θα θέλετε να κοιμηθείτε.

 

Ο ύπνος κάνει καλό στις σχέσεις

 

Κάντε γιόγκα

Υπάρχουν ορισμένα είδη της yoga που έχουν αγχολυτική δράση. Άλλα σας γυμνάζουν και σας βοηθούν να εκτονωθείτε, και άλλα βοηθούν ώστε να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζετε το άγχος και την ένταση.

Κάντε αναπνοές

Αφιερώστε ορισμένα λεπτά στις αναπνοές. Χαλαρώσουν απίστευτα το σώμα σας και το ετοιμάζουν για το ζητούμενο: τον ύπνο.

Σηκωθείτε από το κρεβάτι

Αν αδυνατείτε να κοιμηθείτε, ενώ βρίσκεστε ήδη κανά μισάωρο στο κρεβάτι, σηκωθείτε και κάντε κάτι χαλαρωτικό. Αν ξεκινήσετε, για παράδειγμα, να διαβάζετε ένα βιβλίο, πολύ σύντομα θα νυστάξετε και θα κοιμηθείτε.

 

Πιο ευτυχισμένοι όσοι ξυπνούν νωρίς!

 

Μη χρησιμοποιείτε το κινητό για ξυπνητήρι

Πολλοί βασίζονται στο κινητό τους για ξυπνητήρι. Υπάρχει ένα πρόβλημα όμως. Όταν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε, τότε αρχίσετε να παίζετε με το κινητό, να παρακολουθείτε τα social media κτλ. Το κινητό, ως γνωστόν, δεν φέρνει υπνηλία, αντίθετα σας ξυπνάει οριστικά! Η κρεβατοκάμαρα πρέπει να προορίζεται μόνο για σεξ και ύπνο, λένε οι ειδικοί.

Μην κοιμάστε τη μέρα!

Αν το πρόβλημα είναι έντονο, δεν μπορείτε, δηλαδή, να κοιμηθείτε συνεχόμενα βράδια, θα πρέπει να αφαιρέσετε από το πρόγραμμά σας τον μεσημεριανό ή απογευματινό ύπνο. Αν κοιμάστε, έστω και λίγο, τη μέρα, δυσκολεύετε τη διαδικασία ύπνου το βράδυ.

 

 

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.